Számlaszkennellés és átadás okostelefonnal

Számla szkennelése iPhone-nal

Számla szkennelése iPhone-nal

Bevezettük legújabb szolgáltatásunkat, mellyel ügyfeleink a könyveléshez tartozó összes számlát továbbiakban akár egy okostelefonos alkalmazással is át tudják adni nekünk. Ez nemcsak kényelmessé és gyorssá teszi a számlák átadását, de lehetőséget nyújt számunkra a későbbiekben további szolgáltatások bevezetésére is.

Gyakorlatilag bármilyen jó minőségű szkenner használata vagy jó kamerával rendelkező okostelefon alkalmas lehet a számlák gyors átadására. A lényeg, hogy amit kapunk, az jól olvasható legyen, és természetesen, hogy minden számla, bizonylat átadásra kerüljön számunkra PDF vagy JPG formátumban.

Mivel a számlák így hozzánk már hó közben, kvázi “azonnal” átadásra kerülhetnek részünkre, idővel lehetőségünk lesz naprakész könyvelésre és hóközi kimutatások lekérésére is.

Fontos megemlíteni, hogy ezen új szolgáltatásunk által az eredeti bizonylatok ügyfeleink saját archívumában maradhatnak, miközben könyvelési rendszerünkben minden egyes tétel mellé a bizonylatok másolatát is csatoljuk, ezek bármikor, azonnal rendelkezésre állnak. A nálunk rögzített dokumentumok csak kollégáink által felhasználónév és ellenőrzött, jó minőségű jelszó birtokában férhetők hozzá akár csak betekintésre is.

A nálunk ilyen formában digitálisan rögzített számlák nem tekinthetők eredeti digitális archívumnak, csak a naprakész munkavégzést segítik és az ügyfeleinkkel való kényelmesebb együttműködést segítik elő. Amennyiben az adóhatóság az eredeti bizonylatokra igényt tart – pl. adóvizsgálat során -, akkor azokat továbbra is biztosítani kell, ez esetben ügyfeleinktől azokat a vizsgálatok idejére elkérjük. Eddigi információink szerint sok esetben az adóvizsgálatok során a NAV ellenőrei a nálunk tárolt másolatokból is dolgozni tudnak, az eredeti példányok átadását csak kérdéses esetekben kérik.

This post is also available in: angol, német